Danielle Riegel

 

Danielle’s leven draait al sinds jeugdige leeftijd om muziek, dans en beweging.

Op 12-jarige leeftijd werd zij toegelaten tot de Jong Talent afdeling op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Na het behalen van vele prijzen op nationale en internationale concoursen en een succesvolle solo carrière in binnen- en buitenland, werd zij in 2004 benoemd tot Solo-Harpiste van het Residentie Orkest in Den Haag.

 

Als jong meisje was het echter haar droom om balletdanseres te worden en toen ze de Argentijnse tango leerde kennen was het liefde op het eerste gezicht.

Sinds ze de Argentijnse tango ruim 10 jaar geleden ontdekte, is ze een toegewijde tangodanseres. Ze reisde door heel Europa en naar Buenos Aires om les te krijgen van de beste Argentijnse tangodansers. Tango is voor haar een bron van inspiratie, groei en plezier. Sinds meer dan vijf jaar geeft ze vol overgave les en streeft ze ernaar de liefde voor de tango over te dragen aan haar leerlingen.

 

Ze heeft oa lesgeven bij Cuartito Azul in Rotterdam (met Hendrik Jan van Rijswijk), bij State of Tango in Utrecht (met Bas Knuttel), bij Argentijnse Tango Anna Rosa (met Koos Volkers), bij Tangopasion in Amsterdam, bij De Tangostudio in Alkmaar en bij El Compas in Haarlem (met Sebastian Coli Bazzini) en bij Chassé Dance Studios in Amsterdam (met Vitor Costa).

In 2015 heeft zij de Tangostudio opgericht waar zij zich met hart & ziel voor inzet.

Ze geeft hier les met Thomas van der Ploeg en met (Argentijnse) gastdocenten.

 

Zij ronde haar Docerend en Uitvoerend Musicus Studie cum laude af, evenals een Master aan het gerenommeerde instituut 'Hans Eisler Hochschule für Musik' in Berlijn. Daarnaast heeft zij de 2-jarige opleiding tot Docent Dansexpressie afgerond in 2016. In 2010 heeft zij een Anusara yoga opleiding gevolgd en recentelijk is zij afgestudeerd als Deugdenyoga docente. Sinds september 2018 neemt zij deel aan de bijscholing tot Dru yogadocent. Daarnaast is zij Spirit&Soulcoach en danscoach. In 2015 heeft zij deelgenomen aan de Tango Teacher Training bij El Corte.

 

Met veel passie en toewijding blijft zij zich als tangodanseres verder ontwikkelen door het volgen van workshops en het deelnemen aan tangofestivals.

En als danseres in ruimere zin door het volgen van lessen in ballet, moderne dans, dansexpressie, afrikaanse dans, buikdans, lindyhop, yoga, pilates, chi qong, somatic movements etc.

Kijk voor meer informatie over haar overige werkzaamheden op www.hartenziel.studio

 

 

Thomas van der Ploeg

 

Thomas van der Ploeg heeft al vele jaren ervaring met dans en Argentijnse Tango in het bijzonder, waar hij al sinds 2001 actief mee bezig is. Hij heeft veel lessen gevolgd bij bekende namen als Gustavo Naveira, Marjano 'Chicho' Frumboli, Carlitos Espinoza en Noelia Hoertado en heeft van vele verschillende stijlen, van Nuevo via Neo en Salon naar Milonguero, geproefd.

 

Hij geeft al les sinds 2006 bij verschillende dansscholen in Den Haag, Amsterdam, Haarlem en Alkmaar, is tegenwoordig veel te vinden in de tango salons van Amsterdam en struint diverse internationale dansevenementen af.

 

Zijn passie ligt in de Tango en wat les geven betreft, vindt hij de grootste voldoening als het lukt een zelfde passie aan te wakkeren bij zijn leerlingen. 

 

KVK: 59096748,  BTW: 1797.09.173.B.01,  IBAN: NL18INGB0006592592

©2017 Tangostudio Amsterdam