Tango vakantie's in Frankrijk

 

8-15   juli 2017 - Combi week (beginners)

15-22 juli 2017 - Tango intensief week

 

 

COMBI ZOMERWEEK TANGO (BEGINNERS) EN CREATIEF BIJ SADHAKA IN HARTJE FRANKRIJK VAN 8 T/M 15 JULI

(scroll naar beneden voor de tangoweek intensief 15-22/7)

 

“Dancing heals your heart and makes your soul happy”

Kom op een prachtige plek in midden-Frankrijk genieten van rust, zon, heerlijk eten en veel gezelligheid en leer tegelijkertijd tango dansen. De cursus tango voor beginners is een schitterende combinatieweek, met een aanvullend programma in het kunstatelier waar je je creatieviteit kunt laten stromen.


Tango is als de kunst van het leven; organisch en spontaan, vurig en passioneel, melancholisch en meditatief. Het spiegelt op speelse wijze je relatie en gewoontes.
Tango vraagt om overgave, respect, open bewustzijn, zelfkennis, acceptatie en aanwezigheid.
Je ervaart hoe het is om leidend te volgen of volgend te leiden. Je gevoel en de improvisatie staan centraal, niet de pasjes. Je leert op een toegankelijke manier waar het om gaat: initiatief nemen, van richting veranderen, staan voor jezelf, doen volgen en laten leiden.

 

Bijzonder in de Argentijnse tango is de mogelijkheid om een werkelijke verbinding met jezelf en de ander te voelen door jezelf gecentreerd , geaard én beweeglijk aan te bieden. Uitnodigend, vragend en antwoordend. Samen met je danspartner van dat moment inspireer je elkaar, wat elke ontmoeting uniek maakt. En.. je leert de meest passionele dans van de wereld: de Tango!

 

Door middel van individuele en partneroefeningen, leren we je op energie niveau verbindingen aan te gaan van hart tot hart. De oefeningen zijn gericht op hart verbindingen, transformatie en bewust aanwezig zijn in het moment, bij jezelf en de ander.

 

We onderzoeken hoe je:
 

 • jezelf kunt open stellen om te geven en te ontvangen,
 • je je sensitiviteit voor je eigen lichaam en gevoelens en het lichaam en de gevoelens van de ander kunt vergroten,
 • (nog meer) aanwezig kunt zijn in het moment en kunt aarden,
 • kunt leiden en volgen en experimenteren met beide polariteiten: yin en yang, mannelijke en vrouwelijke energie.

 

In de tangolessen richten we ons op lichaamsbewustzijn, aandachtsverruiming en focus, elkaar de ruimte leren geven en geborgenheid leren creëren, jezelf duidelijk maken en de ander waarnemen.

 

De cursus
We beginnen iedere ochtend met een warming-up, waarna we ons vooral bezig houden met:

 • Lichaamsbewustzijn en houding
 • Connectie en communicatie met je danspartner
 • De tango omarming: verbinding van hart tot hart
 • Caminada: de techniek van het lopen in de tango
 • Partner oefeningen
 • De kunst van het leiden en volgen
 • Tangopassen, dansprincipes en structuren
 • Improvisatie, muzikaliteit en expressie
 • De ‘tangocodes' gebruiken op een tangosalon, navigatie op de dansvloer.


Tijdens de week zal er een practica/oefenavond zijn.

Naast de Tango lessen kun je dagelijks deelnemen aan de creatieve cursus in het kunstatelier.

 

Voor wie
De cursus Tango dans voor beginners is geschikt voor iedereen die (verder) wil kennis maken met Tango. Er is geen voorkennis nodig. Speciaal voor mensen met al enige ervaring is de cursus Tango dans intensive voor gevorderden geschikt, die een week later plaatsvindt.

Je kunt je alleen of met een danspartner inschrijven. We wisselen regelmatig van danspartner en van rol, dus je leert zowel leiden als volgen.

 

Dagindeling
08.45 - 09.15 uur zonnegroet
10.00 - 12.30 uur Cursus*
14.30 - 17.30 uur Cursus*
21.00 - 22.00 uur avondactiviteit


Er zijn in de week 6 lessen Tango dans en 5 dagdelen Creatief
*de cursusindeling wordt op de eerste cursusdag bekend gemaakt.

 

Enkele reacties van deelnemers die de cursus hebben gevolgd
 

"Een aanrader voor iedereen die geïntrigeerd is door de Argentijnse tango. Danielle's passie is besmettelijk! In haar lessen en bootcamps weet ze een 'safe space' te creëren waarin je als beginner meteen in aanraking komt met de 'magic' van de Argentijnse tango. Niet aan beginnen als je niet verslaafd wilt worden." Carine

 

"I am a beginner in tango, and took some private lessons with Danielle when I visited Amsterdam. One of the lessons was two hours, but it felt like 20 minutes. I really liked it. The focus was how to feel the music, contact with the partner, and Danielle showed me the passion and beauty of tango. I was really motivated after the lessons with Danielle. I have to continue with tango, and I will come back to Amsterdam. Thank you Danielle! :-) " Michael

 

"Ik zocht een docent(e) die me typische salon technieken kon leren. Bij Danielle en haar docentparners heb ik dat gevonden. Ze zijn altijd heerlijk enthousiast, vrolijk, geduldig, met heel veel persoonlijke aandacht en duidelijke technische uitleg. Soms heb ik het gevoel dat ik naast de gewone les ook een privéles heb gehad. De lessen bestaan op beginners en hoger niveau uit een fijne mix van basis techniek in open én close-embrace, geavanceerde stappen en muzikaal gevoel. Een aanrader als je in salons wilt gaan dansen." Bas

 

Docent
De cursus Tango dans cursus wordt gegeven door docent Danielle Riegel.
Voor meer inhoudelijke informatie over de cursus Tango dans kun je Danielle direct mailen: info@tangostudio.nl
 

Danielle's website van haar tango activiteiten in Amsterdam: www.tangostudio.nl

 

Data
Zondag 8 - 15 juli 2017
NB Heb je echt de smaak te pakken of wil je in korte tijd goed leren tangodansen? Doe dan mee met de Tango vakantie - intensive, van 15 tot 22 juli!

 

Prijzen
6 persoons kamer ( gemengd gezelschap): € 525,-
4 persoons kamer (familiekamer): € 615,-
3 persoons kamer (familiekamer): € 655,-
2 persoons kamer (stellen): € 720,-
1 persoons kamer: € 820,-
Eigen tent: € 615,-
Eigen caravan / camper: € 640,-
1 of 2 persoons ingerichte tent: € 660,-
1 of 2 persoons ingerichte caravan: € 720,-

 

Prijzen zijn p.p. all in, dus inclusief cursus, 7 overnachting, maaltijden, drankjes bij de maaltijden, fruit, koffie en thee, en de avondactiviteiten. Alcoholische dranken tegen kleine vergoeding. Excl. materiaalkosten creatief.

 

Video impressie
Kijk hier voor een video impressie van de vakantielokatie:

 

 

Bekijk hier een video over Danielles tango cursussen:
 

 

Inschrijven
Hier kun je je inschrijven voor deze cursus:

 

Inschrijven

 

Kijk voor info over de cursus en over Sadhaka hier:
https://sadhaka.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=293&Itemid=897&lang=nl

 

Info over de Tangostudio: www.tangostudio.nl

 

 

 

INTENSIEVE ZOMERCURSUS TANGO IN HARTJE FRANKRIJK VAN 15 T/M 22 JULI!

 

“Dancing heals your heart and makes your soul happy”

Kom intensief aan je tangodansen werken op een prachtige plek in midden-Frankrijk waar je kunt genieten van rust, zon, heerlijk eten en veel gezelligheid. Zet een grote stap vooruit in korte tijd en geniet tegelijkertijd van een heerlijke vakantie!


Bij Argentijnse Tango zijn het niet de danspassen die centraal staan, maar samenspel, improvisatie en ontmoeting. Tango is als de kunst van het leven; organisch en spontaan, vurig en passioneel, melancholisch en meditatief. Het spiegelt op speelse wijze je relatie en gewoontes.
Tango vraagt om overgave, respect, open bewustzijn, zelfkennis, acceptatie en aanwezigheid.
Je ervaart hoe het is om leidend te volgen of volgend te leiden. Je gevoel en de improvisatie staan centraal, niet de pasjes. Het gaat om initiatief nemen, van richting veranderen, staan voor jezelf, doen volgen en laten leiden.

 

Bijzonder in de Argentijnse tango is de mogelijkheid om een werkelijke verbinding met jezelf en de ander te voelen door jezelf gecentreerd, geaard én beweeglijk aan te bieden. Uitnodigend, vragend en antwoordend. Samen met je danspartner van dat moment inspireer je elkaar, wat elke ontmoeting uniek maakt. En.. je leert de meest passionele dans van de wereld: de Tango!

 

Tijdens deze cursus gaan we op zoek naar verdieping van je tangodansen om het gevarieerder, duidelijker en eleganter te maken. In het bijzonder zullen we werken aan de uitbreiding van je repertoire van passen en figuren, je creativiteit tijdens het improviseren, het verbeteren van je techniek, een comfortabele omhelzing en de navigatie op de dansvloer, zodat je met meer zelfvertrouwen kunt gaan dansen. We besteden veel aandacht aan houding, lichaamsbewustzijn, creativiteit en improvisatie, connectie en muzikaliteit.

 

De cursus
Iedere ochtend begint met een warming-up, waarna we ons vooral bezig houden met:
 

 • Lichaamsbewustzijn en houding
 • Connectie en communicatie met je danspartner
 • De tango omarming: verbinding van hart tot hart
 • Caminada - de techniek van het lopen in de tango
 • Partner oefeningen
 • De kunst van het leiden en volgen
   

In de middag focussen we meer op:

 • Tangopassen, dansprincipes en structuren
 • Improvisatie
 • Muzikaliteit en expressie
 • Navigatie op de dansvloer

 

Er wordt veel aandacht aan ieders individuele proces besteed. De lessen zijn zo opgebouwd dat er voor de verschillende niveaus specifieke uitdagingen en oefeningen zijn.

 

Voor wie
Aan de ochtendlessen kunnen zowel beginners als ervaren dansers meedoen. De middaglessen zijn voor dansers met minimaal 2 basiscursussen en half gevorderde en gevorderde tangodansers.

Nog geen ervaring met tango, en wil je graag eens proeven om te kijken of het iets voor je is? Dan is de Tango dansweek voor beginners van 8-15 juli iets voor jou!

 

Aan de ochtendlessen kun je zowel met als zonder danspartner meedoen. We wisselen regelmatig van danspartner en van rol, dus je leert zowel leiden als volgen
Voor de middaglessen geef je je bij voorkeur op met danspartner. Heb je geen danspartner, laat het Danielle dan zo snel mogelijk weten zodat we je kunnen helpen bij het vinden van een danspartner: info@tangostudio.nl

 

Dagindeling
08.45 - 09.15 uur zonnegroet
10.00 - 12.30 uur Cursus*
14.30 - 17.30 uur Cursus*
21.00 - 22.00 uur avondactiviteit
Er zijn in de week 6 ochtenden en 5 middagen les.
Tijdens de week zal er minstens één practica avond zijn. De rest van de avonden kun je deelnemen aan het Sadhaka avondprogramma.

 

Enkele reacties van deelnemers die de cursus hebben gevolgd
 

Ik heb een aantal maanden wekelijks privéles bij Danielle gevolgd. We hebben vooral gefocust op de connectie, de houding, in balans staan, het lopen waarbij het dansen in de muziek het uitgangspunt was. Hoe verbind je de passen van de Argentijnse tango aan de passie van de dans? Hoe voorkom je dat de dans slechts een weergave wordt van prachtige ocho's, gancho's, boleo's, adorno's zonder aandacht en respect voor de gepassioneerde tangomuziek? Danielle laat je ervaren, voelen en ontdekken hoe mooi deze dans kan zijn, met aandacht voor waar je als danser staat. Door haar lessen ben ik me veel bewuster van mijn eigen bewegingen en de verbinding met de muziek. Kortom een aanrader! Carlos

 

Ik zocht een docent(e) die me typische salon technieken kon leren. Bij Danielle en haar docentparners heb ik dat gevonden. Ze zijn altijd heerlijk enthousiast, vrolijk, geduldig, met heel veel persoonlijke aandacht en duidelijke technische uitleg. Soms heb ik het gevoel dat ik naast de gewone les ook een privéles heb gehad. De lessen bestaan op beginners en hoger niveau uit een fijne mix van basis techniek in open én close-embrace, geavanceerde stappen en muzikaal gevoel. Een aanrader als je in salons wilt gaan dansen. Bas

 

Docenten

Having teachers like Danielle and Bart, you can't avoid becoming addicted to tango! They are so passionate and encouraging as teachers. Once you start, you realize you can't stop. There's so much to learn! Catherine

 

Docenten
De cursus Tango dans cursus wordt gegeven door de docenten Danielle Riegel en Bart Boskaljon: Docenten
Voor meer inhoudelijke informatie over de cursus Tango dans kun je Danielle direct mailen: info@tangostudio.nl

 

Data
Zondag 15 - 22 juli 2017
Wil je graag de basis nog eens herhalen of ben je een absolute beginner? Je kunt deze week combineren met de Tango vakantie week voor beginners van 8 - 15 juli!

 

Prijzen
6 persoons kamer ( gemengd gezelschap): € 525,-
4 persoons kamer (familiekamer): € 615,-
3 persoons kamer (familiekamer): € 655,-
2 persoons kamer (stellen): € 720,-
1 persoons kamer: € 820,-
Eigen tent: € 615,-
Eigen caravan / camper: € 640,-
1 of 2 persoons ingerichte tent: € 660,-
1 of 2 persoons ingerichte caravan: € 720,-

Prijzen zijn p.p. all in, dus inclusief cursus, 7 overnachting, maaltijden, drankjes bij de maaltijden, fruit, koffie en thee, en de avondactiviteiten. Alcoholische dranken tegen kleine vergoeding.

 

Video impressie
 

Kijk hier voor een video impressie van de vakantielokatie:

 

 

Bekijk hier een video over Danielles tango cursussen:
 

 

Inschrijven
Klik hier om je in te schrijven voor deze cursus:

 

Inschrijven

 

Alle info over de cursus op de website van Sadhaka:

 

https://sadhaka.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=292&Itemid=900&lang=nl

 

KVK: 59096748,  BTW: 1797.09.173.B.01,  IBAN: NL18INGB0006592592

©2017 Tangostudio Amsterdam